Basis fotografie workshop in 4 avonden

Voor mensen die meer uit hun camera willen halen.

Leer in vier avonden beter fotograferen met uw eigen toestel.
Lesstof: leren kijken, diafragma, sluitertijden, iso waarden en scherpte-diepte, scherpstellen en licht meten.

Data: dinsdagavonden 15, 29 januari & 12, 26 februari 2019
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Studio Meekspictures Abcoude
Kosten: € 175,- incl. BTW

De nieuwe planning voor de volgende fotografie workshops komt in het najaar 2019 online. Schrijf je direct in voor deze fotografie workshop met onderstaande knop!

Fotografie workshop ‘Stedelijk Landschap’

Leren om verhalende beelden maken? Kom dan naar onze fotografie workshop Beeldtaal maken met stedelijk landschap. U leert in tijdens deze fotografie workshop om concepten en thema’s uit te werken en uitvoering aan vorm te geven.

Voorbespreking: 1.5 uur
Praktijkdag: dagdeel
Nabespreking: 2 uur
Data: n.n.t.b. bij voldoende aanmelding

Locatie: Abcoude en Amsterdam
Kosten: € 195,- incl. BTW
Maximaal 8 deelnemers

Workshop ‘Beter fotograferen door anders kijken’

Hoe maak ik die krachtige foto’s die niet vervelen? Hoe zorg ik dat foto’s blijven verrassen? Waar liggen accenten? Hoe speel ik met licht? Waar liggen de lijnen en de vormen? Wat doe ik met kleurstellingen? Hoe zorg ik dat de foto in perfecte balans komt? Tijdens deze fotografie workshop leert u om te kijken naar verschillende stijlen op het gebied van portret- , landschap- en natuurfotografie. Daarbij ligt telkens de volgende vraag voor: ‘Welke sfeer roepen licht, kleuren, lijnen en vormen op en wat doet het met u als persoon?’

Donderdagavonden 20-9, 4 & 18-10 en 1 november 2018
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Studio Meekspictures in Abcoude.
Kosten: € 175.- incl. BTW

Fotografie workshop: iedereen kan beter fotograferen

Een foto maken is tegenwoordig geen kunst meer. Maar een goede, mooie foto maken? Dat wel. Nienke Meeks verzorgt daarom fotografie workshops waarin ze u de kunt van fotograferen bijbrengt. Iedereen kan het leren. De fotografie workshops worden drie keer per jaar gegeven en bestaan uit vier advondlessen van 20.00 tot 22.00 uur.

In deze lessen leert Nienke Meeks u om anders naar een foto of beeld te kijken en om beter te fotograferen. Met behulp van opdrachten ontdekt u uw eigen talent en bent u in staat om te groeien en ontwikkelen op het gebied van fotograferen. De fotografie workshops bij Meekspictures zijn dus tevens interactief.

Tijdens een van de fotografie workshops besteedt Nienke Meeks specifiek aandacht aan de lichtval en de plaats van het hoofdmotief in portretten. Maar ook aan landschappen, gebouwen en de rol van voor- en achtergronden. Ook leert u de verschillende functies van uw eigen toestel kennen: cruciaal in het benutten van alle beschikbare opties. Denk hierbij aan diafragma, sluitertijden, iso-waarden, scherpstellen, witbalans en wanneer de flitser te gebruiken.

De fotografie workshops van Meekspictures zijn geschikt voor enthousiaste fotografieliefhebbers en hobbyisten die meer uit zichzelf als hun camera willen halen. De lessen zijn in groepsverband: meestal groepen van acht personen. Daardoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. U krijgt tevens foto-opdrachten mee, maar die zijn facultatief.

De fotografie workshop wordt gehouden in Studio Meekspicturs in Abcoude (gemeente Ronde Venen) onder de rook van Amsterdam. Parkeren is gratis en onze locatie is tevens eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

Al onze workshopdata vindt u op deze website, maar voor vragen kunt u ons telefonisch bereiken via 0621572945. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar nienke@meekspictures.nl, wij helpen u graag met het inschrijven voor een van onze workshops, het maken van een afspraak of het beantwoorden van vragen.