OP DE FOTO met je bedrijf! Hoe bereid ik me voor op de fotoshoot!

Op de foto met je bedrijf. Hoe bereid ik me voor! 

Als een bedrijf nieuwe foto’s wil. Dat kunnen foto’s zijn voor verschillende doeleinden. Representatieve foto’s voor de website, wat meer nonchalante foto’s voor  social media en herkenbare foto’s voor klantpresentaties.
Hoe pak ik dat aan? En hoe casual wil je overkomen?

Mijn eerste vraag naar de organisatie is altijd; Hoe wil je overkomen naar je doelgroep?’ Welke kleding trek je dan aan? Wat is de gebruikelijke dressingcode in jouw branche? In die kledingstijl wil ik de personen portretteren.

Kleding tips voor mannen;
Draag geen (glimmende) slijtage plekken op overhemden, colberts, truien en eventuele dassen.
Wees niet te eentonig, maar maak het ook niet te bont met ruiten, strepen en kleurrijke patronen. Trek bijvoorbeeld een mooie warme licht gewerkte trui aan die in harmonie is met je gelaats- en haarkleur. Bijvoorbeeld een licht getinte trui bij donker haar. Of warme kleur trui bij licht of grijs haar.
meek-meekspictures-fotograaf-abcoude-fotografie-amsterdam-ronde-venen-vrij-werk-fotografie-produktfotografieFormeel in pak! Begin met het grootste kledingstuk, het pak. Een gestreept pak en gestreept overhemd vraagt om een effen das. Je kunt ook kiezen voor een uni-kleur overhemd (lichtblauw of wit) dan kan je gerust gestreepte das nemen.
Strepen met strepen combineren kan, maar dan moeten de Streepgrootte van elkaar verschillen.
Je begrijpt het al een effen pak, met een effen overhemd en effen das kan heel saai worden. Neem een afwijkende kleur overhemd of een wat fellere das met een subtiel patroontje. Probeer een uitgewogen kleurencombinatie te maken waardoor een mooie harmonie ontstaat. Wees niet bang om met een overhemd of das contrasten te creëren.

En……….. zorg dat de kleding je lekker zit en vooral goed past. Anders neem ik mijn eigen maatregelen!

 

Kleding tips voor vrouwen;
meek-meekspictures-fotograaf-abcoude-fotografie-amsterdam-ronde-venen-vrij-werk-fotografie-produktfotografieTrek kleding aan die aansluit bij je bedrijf en met name bij je persoon! Zorg dat je kleding aan hebt die lekker zit en waar je je zeker in voelt. Geen diepe decolletés waar de borsten bijna uitfloepen, geen hele overdaad aan opzichtige sieraden. Dat leidt alleen maar af.
Draag nette, schone kleding. Kleding die je zowel in winter als zomer binnen draagt. Dus geen zomerjurkjes of lekker zittende winter truien. Ik neem aan dat er niet per seizoen van foto wordt gewisseld.
Vrouwen hebben ruime keuze als het om bovenkleding gaat. Je kunt kiezen uit een nette top of blouse met een mouwlengte tussen pols en elleboog. Let er op dat je borsten er niet ‘uitschieten’. Zorg dat het het kledingstuk sluit zonder dat het ergens gaat trekken. Je kunt een stijlvolle jurk aantrekken, die niet te kort is en waarbij de schouders bedekt zijn. Bovenstaande kan je combineren met een getailleerde, mooi vallende blazer in rustige kleuren als zwart, grijs of donkere kleuren. Houdt de kleuren neutraal en fleur het op kleine accessoires in uitgesproken tinten als rood, oranje en blauw.
Ook al zie je die 1,2,3 niet. Draag een goed zittende BH die niet doorschijnt. Dus geen zwarte BH onder een witte blouse.
Trek het liefst schoenen met hakken aan (ook al komen die niet op de foto). Want als je op hakken staat, is je basishouding sowieso een stuk eleganter dan op platte schoenen.

Als je haar maar goed zit. 

meek-meekspictures-fotograaf-abcoude-fotografie-amsterdam-ronde-venen-vrij-werk-fotografie-produktfotografieZorg dat je haar verzorgd is. Geen zichtbare uitgroei. Het is een inkopper maar ik kom het in de praktijk teveel tegen. Vaak wassen mensen een dag ervoor hun haar. Mijn ervaring is dat je haar vaak slap hangt en weinig volume biedt. Bij mij zelf zit mijn haar het beste, als ik 3 a 4 dagen niet heb gewassen.

 

BAARD verzorging bij mannen.
Zorg dat je baard netjes gekamd is of beter nog… goed getrimd. Voor mij compleet nieuw maar kies een baard dat past bij je gezichtsvorm. Heb je een ovaal, vierkant, rond, hartvormig of driehoekig gezicht op de website gewoonvoorhem.nl kan je lezen welk type baard het beste bij je past.

Wat voor make-upmeek-meekspictures-fotograaf-abcoude-fotografie-amsterdam-ronde-venen-vrij-werk-fotografie-produktfotografie
MAKE-UP is bedoeld om je sterke gezichtskenmerken te versterken. Dus maak geen clown van jezelf maar houdt de oogschaduw, rouge en lipstick in balans. Als je foundation gebruikt smeer met mate en niet alleen op je gelaat. Vergeet je hals niet in te smeren. Vaak zie ik nog bleke halzen die afsteken van het gelaat. Dus stop niet met smeren bij je kaaklijn!