Zakelijk portret

Portretfotografie, een must in elke bedrijf of organisatie!

Portretfotografie is eigenlijk onmisbaar binnen uw bedrijf of organisatie. U wilt toch ook uw klanten informeren over het product, dienstverlening én het team dat zich inzet om uw bedrijf tot een succes te maken? Laat frisse en verrassende portretfoto’s maken van de mensen die het doen! Op uw website en sociale media zullen die portretten het surfgedrag van (potentiële) klanten positief beïnvloeden.

Meekspictures laat met zakelijke portretfotografie de persoon achter de geportretteerde zien. Als professionele fotograaf zorgt Meekspictures voor een heldere en krachtige blik in de ogen; het naturel van de geportretteerde komt bijna als vanzelf naar voren.

Bij portretfotografie overleggen we voor de ´shoot´ waarvoor de foto´s precies bedoeld zijn. Meekspictures houdt rekening met een bepaalde (huis)stijl of achtergronden die het portret versterken. Meekspictures geeft ook kledingadvies.

Maar bij portretfotografie is het allerbelangrijkste de belichting en eventuele scherpte-diepte werking. Een voorbeeld? Meekspictures adviseert bij een zakelijk portret dat bedoeld is voor sociale media geen donkere maar juist een lichte achtergrond te gebruiken.

Bij portretfotografie besteedt de ervaren portretfotograaf van Meekspictures vlak voor de fotoshoot veel aandacht aan de persoon zelf, aan zijn/haar houding en gelaatsuitdrukking. De fotograaf zorgt ervoor dat de geportretteerde zich op gemak voelt. Het mooiste is dat hij of zij een natuurlijke blik heeft en tegelijkertijd een zekere trots uitstraalt.

Kenmerkend bij portretfotografie van Meekspictures is dat geportretteerde zelden recht van voren wordt gefotografeerd; om een subtiele dieptewerking in het gelaat te krijgen is het belangrijk dat de ene kant van het gezicht anders wordt belicht dan de andere. Daarom wordt bij portretfotografie vaak gebruik gemaakt van natuurlijk licht, eventueel aangevuld met studiolicht.

Portretfotografie met volledig studiolicht behoort ook tot de mogelijkheden; de foto kan worden genomen in de studio. Of op locatie, want de benodigde studioapparatuur gaat dan gewoon mee. Ook biedt Meekspictures groepsfotografie aan om binnen uw bedrijf het hele team op de foto te zetten.

Binnen 10 werkdagen ontvangt u een kleine selectie bewerkte foto’s in digitaal groot en klein formaat (geschikt voor zowel drukwerk als internetdoeleinden). Meekspictures, voor zakelijke portretfotografie en bedrijfsfotografie werkt vanuit Abcoude (gemeente Ronde Venen) vlakbij Amsterdam door heel Nederland.

Bekijk mijn werk

Portretfotografie

Portretfotografie, meer dan alleen een plaatje!

hfhf
Portretfotografie is dé specialiteit bij Meekspictures. ‘Het liefst maak ik portretten van mensen op locatie zoals ze zijn. Puur en zonder opsmuk. Totaalportretten waarbij een detail uit de leefomgeving evenveel zegt als het beeld van de geportretteerde(n). Ze vertellen een verhaal. Hét verhaal,’ aldus fotografe Nienke Meek.

Bij portretfotografie neemt Meekspictures tijdens de fotoshoot de tijd om een band te creëren met de geportretteerde(n). Reactie van een tevreden klant: ‘Nienke is door haar betrokkenheid in staat door te dringen tot de intimiteit – en die op realistische wijze weer te geven.’

Portretfotografie kan zowel op locatie als in de studio van Meekspictures. Het is altijd maatwerk. De blik, lichaamshouding, belichting, achtergrond, het lijnenspel, de compositie… het is bij iedereen anders. Een goed resultaat heeft alles te maken met een goede voorbereiding en de band die Meekspictures met de geportretteerde creëert.

Meekspictures motto bij portretfotografie: less is more.

Wilt u ook een schitterend, uniek portret? Dus iets heel anders dan een standaard uitgelicht portret? Neem dan contact op met Meekspictures voor maatwerk portretfotografie.

Bij portretfotografie bij Meekspictures ontvangt u binnen 10 werkdagen een kleine selectie bewerkte foto’s in digitaal groot en klein formaat (geschikt voor zowel drukwerk als internetdoeleinden).

Meekspictures, voor portretfotografie en groepsportretten werkt vanuit Abcoude (gemeente Ronde Venen) vlakbij Amsterdam door heel Nederland.

Bekijk mijn werk

Zakelijk groepsportret

Groepsfotografie, laat de kracht van uw team schitteren!

Groepsfotografie is onmisbaar binnen uw bedrijf of organisatie. U wilt toch graag uw klanten informeren over het team dat zich inzet om uw bedrijf tot een succes te maken? Laat frisse en verrassende groepsfoto’s maken van de mensen die het doen! Op uw website en sociale media zullen groepsportretten het surfgedrag van (potentiële) klanten positief beïnvloeden. Meekspictures laat met zakelijke groepsfotografie het team achter uw bedrijf of organisatie zien.

Als professionele fotograaf zorgt Meekspictures voor heldere en krachtige groepsfotografie. Belangrijk bij groepsfotografie is dat iedereen evennredig, evenwichtig en mooi uitgelicht op de foto komt,.

Bij groepsfotografie overleggen we voor de ´shoot´ waarvoor de foto´s precies bedoeld zijn. Tevens wordt bij groepsfotografie in het vooroverleg besproken wie bij wie op de foto gaat – dan kost het nemen van de foto’s zelf veel minder tijd.

Meekspictures houdt rekening met de (huis)stijl of achtergronden die het portret versterken. De fotograaf geeft ook kledingadvies. Bij groepsfotografie wordt tijdens de fotoshoot veel aandacht besteed aan uitstraling. Dan gaat het niet alleen om ‘de blik’ in de ogen maar ook om de houding. De ervaren fotograaf zorgt ervoor dat uw team positiviteit, energie en trots uitstraalt.

Het allerbelangrijkste bij groepsfotografie is de (soort) belichting en eventuele scherpte-diepte werking – zodat geportretteerden allemaal even scherp op de foto komen. Met studiolampen (die mobiel zijn) kan de hele groep optimaal worden uitgelicht.

Bij groepsfotografie ontvangt u binnen 10 werkdagen een selectie bewerkte foto’s in digitaal groot en klein formaat (geschikt voor zowel drukwerk als internetdoeleinden). Eventuele fotoprints worden in elk gewenst formaat professioneel afgedrukt.

Meekspictures, voor zakelijke groepsfotografie en portretfotografie werkt vanuit Abcoude (gemeente Ronde Venen) vlakbij Amsterdam door heel Nederland.

Bekijk mijn werk

Bedrijfsreportages

“Een beeldverhaal van uw onderneming”

Bedrijfsfotografie staat voor mooie beelden; beelden die een verhaal vertellen. Dan maakt het niet uit of het gaat om een werkbezoek, belangrijke vergadering, jubileum of ´zomaar een dag´ op de werkvloer. Meekspictures brengt het professioneel én pakkend in beeld, de ideale partner in bedrijfsfotografie.

Meekspictures is bij bedrijfsfotografie onopvallend – en in gepaste kleding – aanwezig. Zij legt met oog voor bijzonderde details en ervaring zowel het ´gehele beeld´ als de emoties vast. Zo ontstaat bijna vanzelf een tastbare herinnering aan uw bedrijf. Een beeldverhaal dat kan worden ingezet om uw doelgroep te informeren.

Meekspictures begrijpt als geen ander de essentie van bedrijfsfotografie. Zij spreekt van tevoren elke reportage van een bedrijf of instelling met u door:
– Wat zijn de wensen?
– Waar is terughoudendheid gewenst?
– Is de reportage bedoeld voor op papier of op sociale media?

Zo nodig stellen we in overleg een draaiboek op en/of een lijst van belangrijke gasten. We kunnen alvast samen de locatie voor de ‘shoot’ bezoeken – omdat het voor bedrijfsfotografie van groot belang is om de juiste invalshoeken voor fotografie te bepalen.

Bedrijfsfotografie bij Meekspictures houdt in dat uw bedrijf binnen 24 uur na het evenement een selectie bewerkte foto´s ontvangt. Die kunt u plaatsen op uw eigen social media. Zo krijgt u de gelegenheid op korte termijn uw doelgroep te informeren over de belangrijke gebeurtenis of mijlpaal.

Bedrijfsfotografie bij Meekspictures houdt ook in dat u binnen tien werkdagen een ruime selectie ontvangt van prachtig uitgewerkte digitale foto´s. Die foto’s zijn geschikt voor het plaatsen op internet, maar natuurlijk ook om als drukwerk te gebruiken.

Meekspictures voor bedrijfsfotografie en zakelijke portretfotografie werkt vanuit Abcoude (gemeente Ronde Venen) vlakbij Amsterdam door heel Nederland.

Bekijk mijn werk

Interieurfotografie

Stijlvolle interieurfotografie

Bij interieurfotografie gaat het om de ruimtes en de stijl van het gebouw of een kamer. Dus niet zozeer over hoe de ruimte is ingevuld. Want daarbij heeft iedereen een eigen voorkeur. Meekspictures schroomt dan ook niet om voor een ‘shoot’ van het interieur storende details weg te halen – zeker niet als het om de verkoop van een gebouw gaat.

Bij interieurfotografie gaat het om de ruimte, het licht en de lichtval. Met oog voor details brengt Meekspictures de sfeer van het gebouw of woning in beeld. Het is van het grootste belang dat de ruimte een frisse, zo mogelijk zonnige indruk geeft.

Zowel bij de fotoshoot zelf als bij het bewerken van de foto’s, besteedt Meekspictures veel zorg aan de juiste ‘kleurtemperatuur’. Bij interieurfotografie moet het interieur geen oranje gloed achterlaten op de foto’s. Vaak ontstaat ook een groot verschil tussen het licht dat van buiten komt en het licht dat binnen aanwezig is. Gevolg: het interieur wordt (te) donker; details van buiten zijn overbelicht. Interieurfotografie van Meekspictures zorgt er voor dat alle licht(val) wordt weergegeven zoals u het met eigen ogen ziet.

Bij interieurfotografie maakt Meekpictures professioneel gebruik van een groothoeklens, in kleine en grote ruimtes. Zij houdt de camera recht om schuine, bollende lijnen te voorkomen. Meekspictures houdt altijd rekening met de lijnen van het interieur en het juiste camerastandpunt. Zodat uw interieur naturel, goed uitgelicht en mooi op de foto komt.

Bij interieurfotografie van Meekspictures ontvangt u binnen 10 werkdagen u een selectie bewerkte foto’s in digitaal formaat. Eventuele fotoprints worden in elk gewenst formaat professioneel afgedrukt.

Meekspictures, voor interieurfotografie werkt vanuit Abcoude (gemeente Ronde Venen) vlakbij Amsterdam door heel Nederland.

Bekijk mijn werk

Familieportret

Familiefotografie: een tastbare herinnering

Zoekt u een origineel, uniek en op maat gemaakt cadeau voor uw (groot)ouders of kinderen? Of ‘gewoon’ een tastbare herinnering aan een mooie gebeurtenis in uw gezin? Dan is een bijzonder familieportret een fantastische getuigenis van een specifieke periode of moment uit het leven. Meekspictures kan dat moment vastleggen. In de studio of op een bijzondere locatie.

Familiefotografie bij Meekspictures houdt in dat de professionele fotograaf van tevoren meedenkt over het familie- of groepsportret. In overleg kunnen we er zelfs voor kiezen om een bepaald moment uit het verleden te ‘reconstrueren’ of (door de kinderen) na te laten spelen. Zo krijgt het familieportret een eigen, historiserend en hoogstpersoonlijk karakter.

Meekspictures familiefotografie gaat graag mee in het ‘spel’. Letterlijk. Het zou niet voor het eerst zijn dat ze tot haar middel in het water staat. Of dat ze in een heftruck de hoogte ingaat om de juiste pose te krijgen!

In ieder geval wordt van tevoren besproken waarvoor de foto’s zijn bedoeld en wáár ze genomen moeten worden. Locatiebezoek is mogelijk. Ook kunnen we in overleg bekijken welke (andere) locatie beschikbaar is als bijvoorbeeld de weersomstandigheden buiten fotograferen onmogelijk maken.

Bij familiefotografie wordt van tevoren besproken wie bij wie op de foto gaat. Dan kost het nemen van de foto’s zelf veel minder tijd. Meekspictures geeft trouwens ook kledingadvies: en daarbij geniet spijkerbroek met wit shirt niet direct de voorkeur… Bij de hele kleintjes wordt bij de familiefotografie rekening gehouden met slaapritmes van de kinderen. Het allerbelangrijkste bij familiefotografie is de (soort) belichting en eventuele scherpte-dieptewerking – zodat geportretteerden allemaal even scherp op de foto komen.

Bij familiefotografie ontvangt u binnen 10 werkdagen een selectie bewerkte foto’s in digitaal formaat. Eventuele fotoprints worden in elk gewenst formaat professioneel afgedrukt.

Meekspictures, voor portretfotografie, familiefotografie en groepsfotografie werkt vanuit Abcoude (gemeente Ronde Venen) onder de rook van Amsterdam door heel Nederland.

Bekijk mijn werk

Kinderfotografie

Kinderfotografie, spontaan en puur

Kinderfotografie is een vak apart. Meekspictures beheerst dat vak! Immers, de spanningsboog van een kind is kort. Een kind is spontaan en puur. En dat kan de mooiste foto’s opleveren. Maar dan moet je wel weten wat te doen! Immers, een geforceerde glimlach van ene kind levert op z’n best een geforceerd portret op.

Het grootste cadeau bij kinderfotografie is dat een kind de fotograaf vergeet en zich in zijn of haar eigen wereld begeeft. Meekspictures weet kinderen uit de tent te lokken en te enthousiasmeren. Kinderen voelen zich vrij. Het resultaat zijn spontane, natuurlijke portretten waarop kinderen echt zichzelf zijn.

Kinderfotografie kan op locatie. Of in een studio. Meekspictures doet nooit geforceerd. Het creëren van een natuurlijke foto doe je door je in de belevingswereld van het kind te begeven. Letterlijk door op dezelfde ooghoogte (of lager) als het kind te gaan zitten. Bij kinderfotografie zou het niet de eerste keer zijn dat de fotograaf op de grond ligt!

Bepalend voor een mooi resultaat bij kinderfotografie is het juiste moment van de dag. Meekspictures spreekt niet af op tijden waarop een kind moe is of zich afreageert na een lange schooldag. De fotograaf houdt ook rekening met de slaapjes van de allerkleinsten.

Over al die zaken hebben we van tevoren overleg en maken we goede afspraken. Meekspictures zorgt voor een mooi spontaan kinderportret. Neem contact op!

Bij kinderfotografie van Meekspictures ontvangt u binnen 10 werkdagen een selectie bewerkte foto’s in digitaal formaat. Eventuele fotoprints worden in elk gewenst formaat professioneel afgedrukt.

Meekspictures, voor kinderfotografie, portretfotografie en familiefotografie werkt vanuit Abcoude (gemeente Ronde Venen) vlakbij Amsterdam door heel Nederland.

Bekijk mijn werk

Beschadigde foto’s!

Beschadigde foto’s? Herstel is vaak mogelijk!

Iedereen heeft ze, in vergeten dozen of juist keurig ingeplakt: oude foto’s die soms flink beschadigd zijn. Of verkleurd. Ook zonde: zwart-wit foto’s met dikke krassen of vlekken. Vergeeld of overbelicht. Maar er is goed nieuws: Meekspictures kan (bijna) al die foto’s herstellen en digitaliseren.

Met de nieuwste technieken is het voor Meekspictures goed mogelijk om beschadigde foto’s met krassen, scheuren, vlekken, verkleuringen en/of rode ogen te retoucheren. Portretten kunnen in oude status worden hersteld. Onderbelichte of overbelichte foto’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nieuwe boost.

Het is ook mogelijk voor Meekspictures om contrasten en scherptes aan te brengen op foto’s waardoor de foto beter toont.

Meekspictures scant daartoe oude foto’s met een professionele fotoscanner. Vervolgens worden ze digitaal bewerkt. Desgewenst kan de herstelde foto opnieuw worden afgedrukt op nagenoeg hetzelfde witte barriet fotopapier van vroeger. U kunt ook kiezen voor een digitale foto op de computer.

Een leuk cadeau-idee ? Wil u een foto-souvenir geven van een dierbare? Of van een historisch moment? Laat uw foto door Meekspictues in oude glorie herstellen!

De werkwijze is als volgt: u brengt de te herstellen foto’s. Of u stuurt ze (liefst aangetekend) op. Meekspictures overlegt met u wat precies uw wensen zijn. Daarna wordt de beschadigde of verkleurde foto professioneel gescand en hersteld. Kiest u voor een afdruk of vergroting, dan wordt die handmatig uitgevoerd. Binnen 10 werkdagen worden de foto’s geretourneerd.

Oude beschadigde zwart-wit of kleuren foto’s herstellen? Het kan! Zoekt u een origineel, waardevol en persoonlijk cadeau? Meekspictures kan u oude bekraste, verkleurde foto weer in oude staat herstellen. U ontvangt de foto-zo-goed-als-nieuw digitaal of als keurig uitgewerkte print. Neem contact op met Meekspictures 06 – 21572945.

Bekijk mijn werk